Eläinklinikka Takala

Hevosen ostotarkastus

Aina hevosta ostaessa olisi syytä tehdä ostotarkastus, koska silloin vältytään ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin. Ostotarkastuksen myötä pystytään myös varmistamaan, että hevonen soveltuu käyttöön, johonka sitä oli ajatuksena käyttää.

 

Ostotarkastuksen kulku määräytyy osin sen mukaan mitä toiveita hevosen ostajalla on ja mihinkä käyttöön hevonen on tulossa. Kaikkiin ostotarkastuksiin sisältyy hevosen yleiskunnon arviointi, sydämen ja keuhkojen auskultaatio sekä mahdollisten merkittävien rakennevirheiden havannointi. Yleensä tehdään myös ontumatutkimus, johon sisältyy jalan rakenteiden tunnustelu ja taivuttelu. Taivuttelussa voimme löytää ongelmia, jotka eivät näy normaalisti liikkeessä.

 

Röntgenkuvia ottaessa otamme yleensä 18 kuvaa, joihin sisältyy molempien etujalkojen vuohisten varvasnivelten suora sivu ja etu, suora etu kaviosta. Lisäksi molemmista takajaloista otetaan kintereistä od ja patti-kuvat, samoin viistot vuohisista ja suora sivu polvesta. Tarpeen vaatiessa kuvia otetaan enemmän, jos ostaja niin haluaa tai tutkimuksessa ilmenee jotain josta kannattaisi lisäkuvia ottaa.

© Eläinklinikka Takala
Tietosuojakäytäntö ›