Palvelumme

Palvelemme klinikallamme kaiken kokoiset ja rotuiset eläimet ammattitaidolla ja yksilöllisesti.

Eläinten parhaaksi

Eläinlääkäripalvelut

Koirat

Klinikallamme kaikki koirat ovat yhtä arvokkaita ja ansaitsevat laadukasta ja ystävällistä palvelua. Haluamme luoda yksilöllisen hoitosuunnitelman sinun koirallesi.

Meiltä löydät koirallesi maistuvat, terveyttä tukevat ja parantavat ruokavaliot. Tarjoamme myös erilaisia hoitotuotteita kuten nivelrikkovalmisteet, hammastahnat, pesu-aineet ja monet muut hyödylliset vapaankaupan tuotteet, joiden avulla voit onnistuneesti kotioloissa hoitaa koiraasi. Tarvittaesssa neuvomme teille myös mistä saatte haluamanne tuotteen.

Ajantasaisilla välineillä ja jatkuvalla henkilökunnan kouluttamisella kykenemme tarjoamaan laadukasta palvelua asiakkaillemme. Henkilökuntamme on aina valmis auttamaan, tukemaan ja olemana läsnä koirasi elämään kuuluvissa niin onnellisissa kuin surullisissa vaiheissa.

Koirien eläinlääkäripalvelut

Terveydenhoito

Yleinen terveystarkastus sisältää koirien terveydentilan selvittämisen: sydän- ja keuhkoäänien kuuntelu, suun/silmien/korvien ja karvapeitteen tarkastuksen. Terveystarkastuksen yhteydessä omistajalla on myös mahdollisuus jutella eläinlääkärin kanssa mieltään painavista asioista.

Hammashoito

Koirilla hammaskivi on hyvin yleinen ongelma ja myös yleisin pahanhajuisen hengityksen aiheuttaja.
Lemmikin suusta tulisi pitää hyvää huolta ja hampaita huoltaa säännöllisesti, koska hampaat ovat koirille hyvin tärkeät. Huonokuntoisten hampaiden ja ikenien kautta bakteerit voivat levitä myös muualle elimistöön. Jos hammaskiveä on runsaasti, niin se voi aiheuttaa rajuakin ientulehdusta, jonka seurauksena hampaat saattavat alkaa heilua ja ne täytyy irrottaa eläinlääkärin vastaanotolla.

Hammaskiveä esiintyy erityisesti vanhenevilla lemmikeillä, mutta sitä voi esiintyä jo nuorellakin iällä. Hammaskiven erottaa kurkistamalla suuhun: jos hampaiden ienrajassa näkyy kellertävää, epätasaista ja paksuhkoa pintaa, niin se on todennäköisesti hammaskiveä. Hammaskiveä kertyy erityisesti taakse poskihampaisiin.

Hammashoidot tehdään inhalaatioanestesiassa. Hammaskiven poiston yhteydessä teemme suun huolellisen tarkastuksen ja hampaiden pinnat sekä ientaskut puhdistetaan ja hampaat kiillotetaan. Tarpeen mukaan voimme ottaa myös hammasröntgen kuvat, jolla pystytään havaitsemaan piileviä ongelmia (kuten katkenneet juuret, kystat, juuripaiseet).

Hammashoidon ja -kuvauksen jälkeen pystymme laatimaan jatkohoitosuunnitelman mikäli tarkastuksessa on havaittu tarvetta jatkohoidolle. Klinikalla on myös hammasporayksikkö, joten pystymme tekemään kirurgisia hampaiden poistoja.

Hammaskiven poiston jälkeen on hyvä aloittaa säännöllinen kotona tehtävä hammashuolto (esimerkiksi hampaiden harjaus kerran päivässä, plakkia ehkäisevien valmisteiden käyttö).

Kirurgia

Klinikallamme tehdään useimpia tavanomaisia pehmytosakudosleikkauksia kuten sterilisaatio, kastraatio, kasvainten poistot, pernan poisto, virtsakivileikkaukset, keisarinleikkaukset, vierasesineleikkaukset, torsiot, anaalirauhasten leikkaukset jne.

Leikkaussalissamme on käytössä inhalaatioanestesialaitteisto sekä anestesiaseurantalaitteet. Leikkauksissa on hoitaja mukana seuraamassa anestesiaa.

Sisä- ja ihotaudit

Sisätauteja löytyy useita erilaisia. Niitä ovat esimerkiksi virtsateiden ja ruuansulatuskanavan sairaudet, sisäelimiin liittyvät sairaudet, korva-,silmä- ja ihosairaudet sekä hormonaaliset sairaudet.

Sisätaudit voivat oireilla monin eri tavoin. Tavallisimpia oireita ovat lisääntynyt juominen ja virtsaaminen, virtsaamisvaikeudet, oksentelu ja ripulointi ruokahaluttomuus ja apaattisuus, iho-oireet, lihoaminen tai laihtuminen, lämmönnousu sekä yskiminen. Taustalla voi olla esimerkiksi maksasairaus, munuaissairaus tai kilpirauhasen sairaudet. Useita sisätauteja voidaan hoitaa lääkityksellä, lisänä voidaan käyttää erilaisia lisäravinteita ja erikoisruokavaliota.

Toistuvat tulehdukset ihossa ja korvissa voivat johtua allergiasta. Iho ja korvat voivat kutista ja turkki voi olla huonossa kunnossa. Ihosairauksien onnistuneessa hoidossa tärkeintä on löytää syy taudille ja säännölliset kontrollit.

Laboratorio

Osan tuloksista saamme jo potilaskäynnin aikana, loput viimeistään samana iltapäivänä. Tulosten avulla pystymme paremmin suunnitelemaan lemmikillesi oikean hoidon.

Saamme myös progesteronitulokset jo saman päivän aikana ja jopa 30 minuutissa.

Virtsa- ja sytologiset näytteet tutkimme heti klinikkakäynnin yhteydessä.

Tarvittaessa lähetämme erilaisia veri- ja/kudos näytteitä eteenpäin yhteistyö laboratorioihin.

Digitaaliset röntgentutkimukset

Ajanmukaisella digiröntgenillä saamme korkelaatuisia röntgenkuvia. Röntgenkuvat voidaan myös tarvittaessa polttaa asiakkaalle cd:lle mukaan tai lähettää sähköpostiin.

 Teemme esimerkiksi koirien virallisia lonkka- ja kyynärnivel kuvauksia ja virallisia selkäkuvauksia jalostusta varten. Samoin pystymme kuvaamisen avulla tutkimaan esimerkiksi vierasesine- tai murtuma-epäilyjä.

Tutkimme myös röntgenkuvista erilaisia keuhko- ja sydänsairauksia kuten esimerkiksi kasvaimet/etäpesäkkeet ja astma.

Ultraääni

Klinikalla on uusi ajantasainen ultraäänilaite, jolla saamme tehtyä koirille vatsaontelon ultraäänitutkimuksia.
Ultraäänitutkimuksia käytetään eläinlääkärin apuna diagnosoimaan mm. sisäelinten-, kohdun-, virtsateiden ja eturauhasen alueiden sairauksia.

Progesteroni

Pystymme saamaan progesteroni-tuloksen jopa 30 minuutin sisällä näytteen otosta. Suosittelemme ensimmäisen näytteen ottoa, kun juoksujen alusta on seitsemän päivää. Oikean astutus ajankohdan kiinnisaaminen vaatii yleensä kaksi-kolme näytteenottoa.

Tuloksen kanssa tulee huomioda, että laitteemme antama tulos ei ole suoraan verrannollinen vetlabin arvoihin, koska käytössämme on eri yksikkö.

Viitearvot

Perustaso < 3 nmol/l
LH-piikin aikaan 6-9 nmol/l
Ovulaation aikaan 12-24 nmol/l
1. astutusajankohta noin 15-30 nmol/l

Huom! Ovulaation ja 1. astutusajankohdan viitearvot ovat osittain päällekkäisiä Keinosiemennysajankohta 30-60 nmol/l

Eutanasia

Joskus lemmikin kohdalla tulee päivä, jolloin tulee suorittaa viimeinen palvelus; eutanasia (=kreikan kielestä ja tarkoittaa ”hyvää kuolemaa”). Eläinlääkäri antaa koiralle ensin rauhoitteen, jossa on mukana myös kivunlievitys. Koiran nukahdettua annostellaan suonensisäisesti nukutuslääkettä riittävä määrä saattamaan lemmikki ikuiseen uneen.

Klinikkamme kautta on mahdollista tuhkauspalveluun yhteistyössä Kuortaneen Kennelpalvelun kanssa. Tuhkauksessa voidaan valita yksilö- tai yhteistuhkaus. Yksilötuhkauksessa lemmikkinne tuhkat toimitetaan valitsemassanne uurnassa.

Kissat

Meille jokainen kissa on yksilöllisen ja laadukkaan palvelun arvoinen. Kissan iällä, rodulla/roduttomuudella tai sukupuolella ei ole merkitystä, kun suunnittelemme kanssasi sinun kissallesi parhaan mahdollisen hoidon. Hoidon tueksi tarjoamme myös maistuvat, terveyttä tukevat ja parantavat ruokavaliot.

Tarjoamme myös erilaisia hoitotuotteita kuten kissanmallas, hammastahnat, pesu-aineet ja monet muut hyödylliset vapaankaupan tuotteet, joiden avulla voit onnistuneesti kotioloissa hoitaa kissaasi. Tarvittaesssa neuvomme teille myös mistä saatte haluamanne tuotteen, jos sitä ei valikoimastamme löydy.

Toivomme että tunnet kissasi kanssa olosi huomioiduksi ja mukavaksi. Jos sinulla on kysyttävää liittyen kissasi terveydenhoitoon tai lemmikkisi käytökseen liittyen, älä epäröi kysyä sitä hoitajiltamme. Henkilökuntamme on aina valmis auttamaan, tukemaan ja olemaan läsnä kissasi elämään kuuluvissa niin onnellisissa kuin surullisissa vaiheissa.

Kissojen eläinlääkäripalvelut

Terveydenhoito

Yleinen terveystarkastus sisältää koirien terveydentilan selvittämisen: sydän- ja keuhkoäänien kuuntelu, suun/silmien/korvien ja karvapeitteen tarkastuksen. Terveystarkastuksen yhteydessä omistajalla on myös mahdollisuus jutella eläinlääkärin kanssa mieltään painavista asioista.

Hammashoito

Kissoilla hammaskivi on yleinen ongelma ja myös yleisin pahanhajuisen hengityksen aiheuttaja. Lemmikin suusta tulisi pitää hyvää huolta ja hampaita huoltaa säännöllisesti, koska hampaat ovat kissoille hyvin tärkeät. Huonokuntoisten hampaiden ja ikenien kautta bakteerit voivat levitä myös muualle elimistöön. Kissoilla ovat tyypillisiä hampaiden kruunusyöpymät eli ns. FORL-muutokset. Näiden on todettu olevan kivuliaita, vaikkei kissat juurikaan suuoirein tautia ilmaisekaan.

Hammaskiveä esiintyy erityisesti vanhenevilla lemmikeillä, mutta sitä voi esiintyä jo nuorellakin iällä. Hammaskiven erottaa kurkistamalla suuhun: jos hampaiden ienrajassa näkyy kellertävää, epätasaista ja paksuhkoa pintaa, niin se on todennäköisesti hammaskiveä. Hammaskiveä kertyy erityisesti taakse poskihampaisiin.

Hammashoidot tehdään anestesiassa. Hammaskiven poiston yhteydessä teemme suun huolellisen tarkastuksen ja hampaiden pinnat sekä ientaskut puhdistetaan ja hampaat kiillotetaan. Tarpeen mukaan voimme ottaa myös hammasröntgen kuvat, jolla pystytään havaitsemaan piileviä ongelmia (kuten FORL-muutokset, katkenneet juuret, kystat, juuripaiseet).

Hammashoidon ja -kuvauksen jälkeen pystymme laatimaan jatkohoitosuunnitelman mikäli tarkastuksessa on havaittu tarvetta sille. Klinikalla on myös hammasporayksikkö, joten pystymme tekemään kirurgisia hampaiden poistoja.

Hammaskiven poiston jälkeen on hyvä aloittaa säännöllinen, kotona tehtävä hammashuolto (esimerkiksi päivittäinen hampaiden harjaus, plakkia ehkäisevien valmisteiden käyttö jne).

Kirurgia

Klinikallamme tehdään useimpia tavanomaisia pehmytosakudosleikkauksia kuten sterilisaatio, kastraatio, kasvainten poistot, virtsakivileikkaukset, keisarinleikkaukset, vierasesineleikkaukset, jne.

Leikkaussalissamme on käytössä inhalaatioanestesialaitteisto sekä anestesiaseurantalaitteet. Leikkauksissa on hoitaja mukana seuraamassa anestesiaa.

Sisä- ja ihotaudit

Sisätauteja löytyy useita erilaisia. Niitä ovat esimerkiksi virtsateiden ja ruuansulatuskanavan sairaudet, sisäelimiin liittyvät sairaudet, korva-,silmä- ja ihosairaudet sekä hormonaaliset sairaudet.

Sisätaudit voivat oireilla monin eri tavoin. Tavallisimpia oireita ovat lisääntynyt juominen ja virtsaaminen, virtsaamisvaikeudet, oksentelu ja ripulointi, ruokahaluttomuus ja apaattisuus, iho-oireet, lihominen tai laihtuminen, lämmönnousu sekä yskiminen. Taustalla voi olla esimerkiksi maksasairaus, munuaissairaus tai kilpirauhasen sairaudet. Useita sisätauteja voidaan hoitaa lääkityksellä, lisätukena voidaan käyttää erilaisia lisäravinteita ja erikoisruokavaliota.

Toistuvat tulehdukset ihossa ja korvissa voivat johtua allergiasta. Iho ja korvat voivat kutista ja turkki voi olla huonossa kunnossa. Ihosairauksien onnistuneessa hoidossa tärkeintä on löytää syy taudille ja säännölliset käynnit kontrollissa.

Laboratorio

Osan tuloksista saamme jo potilaskäynnin aikana, loput viimeistään samana iltapäivänä. Tulosten avulla pystymme paremmin suunnitelemaan lemmikillesi oikean hoidon.

Virtsa- ja sytologiset näytteet tutkimme heti klinikkakäynnin yhteydessä.

Tarvittaessa lähetämme erilaisia veri- ja/kudos näytteitä eteenpäin yhteistyö laboratorioihin.

Digitaaliset röntgentutkimukset

Ajanmukaisella digiröntgenillä saamme korkelaatuisia röntgenkuvia. Röntgenkuvat voidaan myös tarvittaessa polttaa asiakkaalle cd:lle mukaan tai lähettää sähköpostiin.

Pystymme kuvaamisen avulla tutkimaan esimerkiksi vierasesine- tai murtuma-epäilyjä.
Tutkimme myös röntgenkuvista erilaisia keuhko- ja sydänsairauksia kuten esimerkiksi kasvaimet/etäpesäkkeet ja astma.

Ultraääni

Klinikalla on uusi ajantasainen ultraäänilaite, jolla saamme tehtyä kissoille vatsaontelon ultraäänitutkimuksia.

Ultraäänitutkimuksia käytetään eläinlääkärin apuna diagnosoimaan mm. sisäelinten-, virtsateiden- ja kohdun alueiden sairauksia.

Eutanasia

Joskus lemmikin kohdalla tulee päivä, jolloin tulee suorittaa viimeinen palvelus; eutanasia (=kreikan kielestä ja tarkoittaa ”hyvää kuolemaa”). Eläinlääkäri antaa kissalle ensin rauhoitteen, jossa on mukana myös kivunlievitys. Lemmikin nukahdettua annostellaan suonensisäisesti nukutuslääkettä riittävä määrä saattamaan lemmikki ikuiseen uneen.

Klinikkamme kautta on mahdollista tuhkauspalveluun yhteistyössä Kuortaneen Kennelpalvelun kanssa. Tuhkauksessa voidaan valita yksilö- tai yhteistuhkaus. Yksilötuhkauksessa lemmikkinne tuhkat toimitetaan valitsemassanne uurnassa.

Hevoset

Hevoset muodostavat ison osan klinikkamme asiakkaista ja olemmekin pyrkineet pitämään hevosille tarjoamme palvelut laadukkaina ja monipuolisina. Hoidamme kaikki hevoset rotuun ja ikään katsomatta ammattitaidolla ja tunteella.

Kerran kuukaudessa meillä on hevosten polipäivä. Tiedustele lisää klinikalta.

Meille jokainen hevonen on yksilö ja pyrimme aina löytämään sen parhaan hoidon juuri sinun hevosellesi. Tarjoamme erilaisia hoitotuotteita kuten nivelrikkovalmisteet, pesu-aineet ja muut hyödylliset vapaankaupan tuotteet, joiden avulla voit onnistuneesti kotioloissa hoitaa hevostasi. Tarvittaesssa neuvomme teille myös mistä saatte haluamanne tuotteen.

 

Hevosten eläinlääkäripalvelut

Terveydenhoito

Yleinen terveystarkastus sisältää hevosten terveydentilan selvittämisen: sydän- ja keuhkoäänien kuuntelu, suun/silmien/korvien ja karvapeitteen tarkastuksen ja mahdolliseen verikokeen ottamisen. Terveystarkastuksen yhteydessä omistajalla on myös mahdollisuus keskustella eläinlääkärin kanssa mieltään painavista asioista.

Hammashoito

Raspaukset:

Koska purenta on harvoin niin täydellinen, että hampaat kuluisivat joka kohdasta yhtä paljon, muodostuu teräviä reunoja eli ”piikkejä”. Raspauksien yhteydessä tehdään kattava suun tutkimus.

Tutkimuksessa ilmeneviä muutoksia ovat mm. diasteemat, kariesmuutokset, lohkeamat, hammaspuutokset sekä EORTH-muutokset.

Tutkimuksen perusteella eläinlääkäri suosittelee tarvittaessa jatkohoitoa. Joissakin tapauksissa tarvitaan myös hampaiden röntgenkuvausta, jonka voimme klinikalla suorittaa.

Klinikalla pystymme poistamaan joitakin poskihampaita suden- ja etuhampaiden lisäksi. Tiedustele klinikalta puhelimitse pystymmekö tarjoamaan palvelua mikäli hevosellasi on tarve poskihampaan poistoon.

Mikäli ilmenee tarvetta hampaiden paikkaukselle tai vaativille poistoille ohjaamme hevoset yhteistyöklinikoille.

Kirurgia

Ruunaukset:

Suoritamme ruunauksen pystypäin, tästä johtuen hevosella tulee olla molemmat kivekset laskeutuneet. Kivekset poistetaan kahden viillon kautta ja haavat jäävät avoimeksi. Klinikalla hevonen saa ensimmäisen antibiootti-pistoksen ja omistaja saa kotiin mukaan antibioottia annettavaksi. Haavoja tulee suihkutella päivittäin kotona.

Sisä- ja ihotaudit

Sisätauteihin kuuluu erilaiset ruuansulatus, hengitystieongelmat ja ihotaudit.

Iholla tavattavia muutoksia on laaja kirjo; ne voivat olla tilapäisiä ärtymyksiä tai vakaviakin infektioita. Hyvin usein pienet ihomuutokset paranevat kotihoidolla.

Hankalimmissa tapauksissa kannattaa olla yhteyksissä eläinlääkäriin, jotta voimme selvittää oireilun aiheuttajan ja siten valita oikean hoidon. Tutkimuksiin kuuluu ihon perustutkimus ja mahdollisia verinäytteitä, raapenäytteitä, bakteeriviljelyjä ja tarpeen vaatiessa jopa ihon koepaloja.

Laboratorio

Osan tuloksista saamme jo potilaskäynnin aikana, loput viimeistään samana iltapäivänä. Tulosten avulla pystymme paremmin suunnitelemaan lemmikillesi oikean hoidon.

Virtsa- ja sytologiset näytteet tutkimme heti klinikkakäynnin yhteydessä.

Tarvittaessa lähetämme erilaisia veri- ja/kudos näytteitä eteenpäin yhteistyö laboratorioihin.

Digitaaliset röntgentutkimukset

Ajanmukaisella digiröntgenillä saamme korkelaatuisia röntgenkuvia. Röntgenkuvat voidaan myös tarvittaessa antaa asiakkaalle cd:lle mukaan.

Röntgenkuvien onnistuminen edellyttää hevosen paikallaan pysymistä, jonka vuoksi hevonen rauhoitetaan aina kuvausta varten. Omistajat saavat olla kuvauksissa mukana kunhan he eivät ole alle 18 vuotiaita ja/tai raskaana.

Teemme klinikalla esimerkiksi hevosten ostotarkastuksia ja kantakirjakuvauksia.

Kiimakontrolli

Peräsuolen kautta ultralla eläinlääkäri tutkii kohdun ja munasarjat. Kiimakontrollissa etsitään kehittyviä follikkeleita eli munarakkuloita. Kiima kontrolli tarkoituksena on selvittää oikea astutus ajankohta.

Ultraääni

Klinikalla on uusi ajantasainen ultraäänilaite.

Ultraäänilaitteen avulla voimme tutkia muun muassa hevosen jalkojen rakenteita (jänteet ja hankositeet), SI-niveltä ja selkää, kohtua ja munasarjoja sekä suolistoa. Ultraäänitutkimus on hevoselle kivuton toimenpide.

Ontumatutkimukset

Ontumatutkimuksen tarkoituksena on selvittää hevosen ontumisen syy. Tutkimus aloitetaan hevosen kliinisellä tutkimuksella, jossa katsotaan mahdollisia lihaksissa tai jaloissa olevia turvotuksia ja kipukohtia.

Tämän jälkeen hevosta liikutetaan joko liinassa tai juoksuttaen. Juoksutuksen yhteydessä tehdään taivutuskokeita. Tarvittaessa ongelman paikallistamiseksi pystymme tekemään nivel- tai johtopuudutuksia.

Ontuman selvittäminen vaatii usein myös röntgen- ja/tai ultraäänitutkimuksen.

 

Ostotarkastus

Aina hevosta ostaessa olisi syytä tehdä ostotarkastus, koska silloin vältytään ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin. Ostotarkastuksen myötä pystytään myös varmistamaan, että hevonen soveltuu käyttöön, johon sitä oli ajatuksena käyttää.

Ostotarkastuksen kulku määräytyy osin sen mukaan mitä toiveita hevosen ostajalla on ja mihinkä käyttöön hevonen on tulossa. Kaikkiin ostotarkastuksiin sisältyy hevosen yleiskunnon arviointi, sydämen ja keuhkojen auskultaatio sekä mahdollisten merkittävien rakennevirheiden havannointi. Yleensä tehdään myös ontumatutkimus, johon sisältyy jalan rakenteiden palpaatio ja taivuttelu. Taivuttelussa voimme löytää ongelmia, jotka eivät näy normaalisti liikkeessä.

Ostotarkastuksessa ostajan niin halutessa otetaan myös röntgenkuvia. Tämän lisäksi voidaan tarkastuksessa katsoa myös suun tilanne.

Tähystykset

Suoritamme tähystykset videotornia hyödyntäen, jolloin omistajille on mahdollisuus nähdä omin silmin eläinlääkärin osoittamat mahdolliset muutokset. Rauhoitamme hevoset aina kevyesti ennen mahalaukuntähystyksen aloittamista, hengitysteiden tähystyksessä satunnaisesti.

Eutanasia

Joskus hevosen kohdalla tulee päivä jolloin tulee suorittaa viimeinen palvelus: eutanasia (=kreikan kielestä ja tarkoittaa ”hyvää kuolemaa”). Eläinlääkäri antaa hevoselle ensin rauhoitteen. Hevosen rauhoituttua omistaja voi mennä hoitajan kanssa hoitamaan laskutuksen. Halutessaan omistaja voi olla mukana hevosen eutanasiassa loppuun asti, mutta on myös mahdollista antaa hevonen hoitajalle pidettäväksi eutanasia-aineiden laiton yhteydessä.

Jos omistajalla ei ole omaa hautapaikkaa tiedossa voimme hoitaa jatkosijoituksen puolestanne.

Jyrsijät

Hoidamme kaikki jyrsijät rotuun ja ikään katsomatta ammattitaidolla ja tunteella. Meille jokainen potilas on yksilö ja pyrimme aina löytämään sen parhaan hoidon juuri sinun lemmikillesi.

Ajantasaisilla välineillä ja jatkuvalla henkilökunnan kouluttamisella kykenemme tarjoamaan laadukasta palvelua asiakkaillemme. Henkilökuntamme on aina valmis auttamaan, tukemaan ja olemalla läsnä jyrsijäsi elämään kuuluvissa niin onnellisissa kuin surullisissa vaiheissa.

 

Jyrsijöiden eläinlääkäripalvelut

Terveydenhoito

Yleinen terveystarkastus sisältää jyrsijöiden terveydentilan selvittämisen: sydän- ja keuhkoäänien kuuntelun, suun/silmien/korvien ja karvapeitteen tarkastuksen. Terveystarkastuksen yhteydessä omistajalla on myös mahdollisuus jutella eläinlääkärin kanssa mieltään painavista asioista.

Hammashoito

Hampaiden raspaus tapahtuu rauhoituksessa. Jyrsijä saa tarvittaessa klinikalla antibiootti- ja kipulääke-pistoksen. Herättyänsä jyrsijä pääsee lähtemään kotiin ja kotona jyrsijä saa syödä ihan normaalisti.

Kirurgia

Teemme pehmytosakudosleikkauksia jyrsijöille mm. marsun ja chinchillan kastraatio sekä kasvaimen poistot.

Sisä- ja ihotaudit

Sisätauteja löytyy useita erilaisia. Niitä ovat esimerkiksi virtsateiden ja ruuansulatuskanavan sairaudet, sisäelimiin liittyvät sairaudet, korva-,silmä- ja ihosairaudet sekä hormonaaliset sairaudet

Laboratorio

Sytologisia näytteitä otamme esimerkiksi iholta tai korvista. Näytteet tutkitaan saman tien mikroskoopissa. Tavallisimpia löydöksiä ovat hiivat ja bakteerit. Turkilta otetusta karvanäytteestä voidaan löytää esimerkiksi hilsepunkkeja.

Tarvittaessa lähetämme erilaisia veri- ja/kudos näytteitä eteenpäin esimerkiksi sienitestiä varten.

Digitaaliset röntgentutkimukset

Ajanmukaisella digiröntgenille saamme korkelaatuisia röntgenkuvia. Röntgenkuvat voidaan myös tarvittaessa polttaa asiakkaalle cd:lle mukaan tai lähettää sähköpostiin.

Eutanasia

Joskus lemmikin kohdalla tulee päivä jolloin tulee suorittaa viimeinen palvelus, eutanasia (=kreikan kielestä ja tarkoittaa ”hyvää kuolemaa”). Eläinlääkäri antaa jyrsijälle ensin rauhoitteen, jonka vaikuttamisen aikana omistajat saavat hyvästellä rauhassa jyrsijänsä. Jyrsijän rauhoituttua omistajat hoitavat hoitajan kanssa laskutuksen ja mahdollisen tuhkauslähetteen valmiiksi. Tällä välin eläinlääkäri nukuttaa jyrsijän ikiuneen.

Klinikkamme kautta on mahdollista tuhkauspalveluun yhteistyössä Kuortaneen Kennelpalvelun kanssa. Tuhkauksessa voidaan valita yksilö- tai yhteistuhkaus. Yksilötuhkauksessa lemmikkinne tuhkat toimitetaan valitsemassanne uurnassa.

Kanit

Kanit tarvitsevat myös välillä eläinlääkärin apua voidakseen hyvin. Käynnin syynä voi olla ongelmat syömisen kanssa tai sterilisaatio- / kastraatio-leikkaus. Klinikallemme ovat tervetulleita niin isot kuin pienet kanit.

Ajantasaisilla välineillä ja jatkuvalla henkilökunnan kouluttamisella kykenemme tarjoamaan laadukasta palvelua asiakkaillemme. Henkilökuntamme on aina valmis auttamaan, tukemaan ja olemalla läsnä kanisi elämään kuuluvissa niin onnellisissa kuin surullisissa vaiheissa.

 

Kanien eläinlääkäripalvelut

Terveydenhoito

Yleinen terveystarkastus sisältää kanien terveydentilan selvittämisen: sydän- ja keuhkoäänien kuuntelun, suun/silmien/korvien ja karvapeitteen tarkastuksen. Terveystarkastuksen yhteydessä omistajalla on myös mahdollisuus jutella eläinlääkärin kanssa mieltään painavista asioista.

Hammashoito

Kanin hampaat kasvavat koko ajan, jonka vuoksi ne tarvitsevat kovaa pureskeltavaa pitääkseen hampaat sopivan pituisena. Välillä kanien hampaat pääsevät kuitenkin kasvamaan liian pitkiksi ja/tai niihin on tullut hammaspiikkejä, jolloin kanin syöminen hankaloituu. Tällöin omistaja monesti huomaa kaninsa ruokahalun heikentyneen tai, että kani ei suostu syömään mitään kovaa. Näiden oireiden ilmaannuttua tulisi olla aina yhteyksissä eläinlääkäriin jotta voimme tarkistaa kanien hampaiden tilanteen.

Hampaiden raspaus tapahtuu rauhoituksessa. Kani saa tarvittaessa klinikalla antibiootti- ja kipulääke-pistoksen. Herättyään kani pääsee lähtemään kotiin ja kotona kani saa syödä ihan normaalisti.

Kirurgia

Teemme kaneille pehmytosakudosleikkauksia mm. kastraatio, sterilisaatio sekä kasvaimen poistot.

Sisä- ja ihotaudit

Sisätauteja löytyy useita erilaisia. Niitä ovat esimerkiksi virtsateiden ja ruuansulatuskanavan sairaudet, sisäelimiin liittyvät sairaudet, korva-,silmä- ja ihosairaudet sekä hormonaaliset sairaudet.

Laboratorio

Sytologisia näytteitä otamme esimerkiksi iholta tai korvista. Näytteet tutkitaan saman tien mikroskoopissa. Tavallisimpia löydöksiä ovat hiivat ja bakteerit. Turkilta otetusta karvanäytteestä voidaan löytää esimerkiksi hilsepunkkeja.

Tarvittaessa lähetämme erilaisia veri- ja/kudos näytteitä eteenpäin esimerkiksi sienitestiä varten.

Digitaaliset röntgentutkimukset

Ajanmukaisella digiröntgenillä saamme korkelaatuisia röntgenkuvia. Röntgenkuvat voidaan myös tarvittaessa polttaa asiakkaalle cd:lle mukaan tai lähettää sähköpostiin.

Eutanasia

Joskus lemmikin kohdalla tulee päivä jolloin tulee suorittaa viimeinen palvelus, eutanasia (=kreikan kielestä ja tarkoittaa ”hyvää kuolemaa”). Eläinlääkäri antaa kanillesi ensin rauhoitteen, jonka vaikuttamisen aikana omistajat saavat hyvästellä rauhassa kaninne. Kanin rauhoituttua omistajat hoitavat hoitajan kanssa laskutuksen ja mahdollisen tuhkauslähetteen valmiiksi. Tällä välin eläinlääkäri nukuttaa kanin ikiuneen.

Klinikkamme kautta on mahdollista tuhkauspalveluun yhteistyössä Kuortaneen Kennelpalvelun kanssa. Tuhkauksessa voidaan valita yksilö- tai yhteistuhkaus. Yksilötuhkauksessa lemmikkinne tuhkat toimitetaan valitsemassanne uurnassa.

Muut eläimet

Hoidamme kaikki eläimet ja ikään katsomatta ammattitaidolla ja tunteella. Meille jokainen potilas on yksilö ja pyrimme aina löytämään sen parhaan hoidon juuri sinun lemmikillesi.

Ajantasaisilla välineillä ja jatkuvalla henkilökunnan kouluttamisella kykenemme tarjoamaan laadukasta palvelua asiakkaillemme. Henkilökuntamme on aina valmis auttamaan, tukemaan ja olemana läsnä lemmikkisi elämään kuuluvisssa niin onnellisissa kuin surullisissa vaiheissa.

 

Muiden eläinten eläinlääkäripalvelut

Terveydenhoito

Yleinen terveystarkastus sisältää lemmikkien terveydentilan selvittämisen: sydän- ja keuhkoäänien kuuntelu, suun/silmien/korvien ja karvapeitteen tarkastuksen.

Laboratorio

Sytologisia näytteitä otamme esimerkiksi iholta tai korvista. Näytteet tutkitaan saman tien mikroskoopissa. Tavallisimpia löydöksiä ovat hiivat ja bakteerit. Ihosta otetusta raapenäytteestä voidaan löytää esimerkiksi hilse- tai sikaripunkkeja.

Tarvittaessa lähetämme erilaisia veri- ja/kudos näytteitä eteenpäin esimerkiksi sienitestiä varten.

Digitaaliset röntgentutkimukset

Ajanmukaisella digiröntgenille saamme korkelaatuisia röntgenkuvia. Röntgenkuvat voidaan myös tarvittaessa polttaa asiakkaalle cd:lle mukaan tai lähettää sähköpostiin.

Eutanasia

Joskus lemmikin kohdalla tulee päivä jolloin tulee suorittaa viimeinen palvelus, eutanasia (=kreikan kielestä ja tarkoittaa ”hyvää kuolemaa”). Eläinlääkäri antaa lemmikille ensin rauhoitteen, jonka vaikuttamisen aikana omistajat saavat hyvästellä rauhassa lemmikkinsä. Lemmikin rauhoituttua omistajat hoitavat hoitajan kanssa laskutuksen ja mahdollisen tuhkauslähetteen valmiiksi. Tällä välin eläinlääkäri nukuttaa lemmikin ikiuneen.

Klinikkamme kautta on mahdollista tuhkauspalveluun yhteistyössä Kuortaneen Kennelpalvelun kanssa. Tuhkauksessa voidaan valita yksilö- tai yhteistuhkaus. Yksilötuhkauksessa lemmikkinne tuhkat toimitetaan valitsemassanne uurnassa.

Varaa aikasi netissä!

Sähköisen ajanvarauksen kautta voit varata aikasi perustoimenpiteisiin helposti ja nopeasti.

Kiireelliset tapaukset aina puhelimitse!

Ajanvaraus

06-417 6011
Ajanvaraus puhelimitse
ma-pe 08.00-16.00

Tuhkauspalvelu

Tuhkauspalvelu suoritetaan Kuortaneen Kennelpalvelun kautta.

Eutanasia yhteydessä täytämme lomakkeen ja valitsemme omistajan haluaman tuhkausmuodon. Voitte halutessanne jättää lemmikkinne meille säilytykseen tai viedä suoraan Kuortaneen tuhkaamolle. Tuhkauksen valmistuttua tuhkaamosta otetaan omistajaan yhteyttä ja tuhkat toimitetaan haluamallanne tavalla.

Specific lemmikkien ruoat

Meiltä saat myös laadukkaat SPECIFIC -lemmienruoat.

SPECIFIC -ruoat  sisältävät ruokavalioita eri elämänvaiheissa oleville terveille koirille ja kissoille, sekä terapeuttisia ruokavalioita kliinisessä tilassa oleville lemmikeille.

Toimipisteemme on seinäjoki-nurmo

Eläinklinikka Takala Oy
Isokoskentie 206
60550 NURMO
klinikka[at]elkt.fi

(06) 417 6011

Aukioloajat

Ma - To 08.00 - 17.00
sekä lisäksi päivystysaikoina.

 

Ajanvaraus

Seuraa meitä!